“Fernando Alonso is dit jaar een compleet andere rijder”

19 maart 2018 — Fernando Alonso is dit jaar een compleet andere rijder dan de rijder die hij vorig jaar was, dat besluit McLaren-racedirecteur Eric Boullier na de de wintertests die plaatsvonden.


Fernando Alonso kijkt reikhalzend uit naar de start van het nieuwe F1-seizoen en de eerste race in Melbourne. De Spanjaard is na de drie jaren van teleurstelling met Honda enorm gemotiveerd om van het verhaal McLaren-Renault een succes te maken.

“Kijk naar hem, het is een andere Fernando die we dit jaar zien,” aldus Eric Boullier tegenover ‘Autosport’. “Je ziet hem hier tijdens de wintertests voor de lunchpauze al op de baan en dat op een dag dat het niet aan hem is om te testen.”

En dat Alonso enorm enthousiast en gemotiveerd is dat bleek al tijdens zijn engagement tijdens de wintertests in Barcelona.

“Ik herinner me nog dat hij vorig jaar pas tegen zeven uur ‘s avonds kwam, dit jaar is hij hier al voor de lunchpauze.”

Aan zijn motivatie zal het dit seizoen dus zeker en vast niet liggen.

“Hij is blij. Hij is competitief ingesteld en hij wil de allerbeste zijn, hij wil steeds meer, altijd.”

“Alonso heeft dit jaar een andere mindset. Hij spendeert erg veel tijd op het circuit en in de paddock, ook al rijdt hij die dag niet met de wagen. Hij is erg geïnteresseerd in wat we doen en steunt ons volop.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België