“Fernando Alonso kan eventueel terugkeren naar Ferrari”

21 december 2018 — Volgens voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is een terugkeer van Fernando Alonso naar Ferrari zeker een mogelijkheid, al zegt hij er meteen ook bij dat zoiets niet alleen van Alonso of Ferrari afhangt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Alonso verliet eind dit seizoen niet alleen McLaren maar ook de Formule 1. Sinds de aankondiging van zijn vertrek wordt er druk gespeculeerd of de Spanjaard ooit zal terugkeren naar de Formule 1.

Voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali meent dat een terugkeer naar de Formule 1 en zelfs naar Ferrari, waarvan Alonso lang zei dat ze niet verder geraken dan vechten voor de tweede plaats, zeker een realiteit kan worden.

“Het zou een geweldig verhaal zijn, maar het is iets dat niet geforceerd mag worden,” vertelde Stefano Domenicali tegenover ‘Auto Bild’. “Indien hij in de toekomst een beslissing neemt, waarom niet?”

“Uiteraard hangt het af van het feit of hij al dan niet terugkeert en daarnaast ook van heel wat andere mensen die erbij betrokken zijn. Het is aan hen.”

Alonso zelf zou naar verluidt de Formule 1 verlaten hebben omdat hij weg wou bij McLaren maar bij geen enkel topteam een racezitje kon krijgen omwille van zijn controversiële reputatie waarbij hij iemand zou zijn die alles destabiliseert. Volgens Domenicali is dat echter zeker niet de reden.

“Wanneer je met zo’n persoonlijkheden werkt, met enorm veel talent, dan kan je niet zeggen of het moeilijk is of niet,” aldus Domenicali.

“Het enige dat je kan zeggen is dat Alonso zeer sterk is, hij was zeer gemotiveerd en hij wou enorm veel bereiken. Verder vind ik het compleet fout om te zeggen dat hij controversieel is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België