Fernando Alonso kreeg geen leuk bezoek ...

22 februari 2018 — Fernando Alonso kreeg gisterenochtend onverwacht bezoek ...

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Om 6 uur ‘s morgens stond er immers een controleur van het wereld anti doping agentschap aan zijn voordeur. De Spanjaard deed uiteraard open, al zal dat ongetwijfeld niet met een brede glimlach geweest zijn.

F1-piloten kunnen net als andere topsporters op ieder moment gecontroleerd worden in de strijd tegen doping. Net als andere atleten moeten F1-piloten hun whereabouts invullen. Een dopingcontroleur kan immers steeds opduiken aan hun officieel adres. Rijders moeten dan ook steeds laten weten waar ze zich iedere dag bevinden.

Voor F1-piloten is dat een serieuze klus. Door de uitgebreide F1-kalender en de talrijke pr-events moet er heel wat gereisd worden. Alonso bevond zich trouwens in Aragon voor een test met het Toyota LMP1 WEC team.

Fernando Alonso was trouwens deze week niet de enige die dopingcontrole kreeg. Ook de Fransman Romain Grosjean werd eerder deze week gecontroleerd.

En dat controles op ieder moment kunnen bleek eind vorig jaar nog uit een post van Daniel Ricciardo op de sociale media. De Australiër kreeg dopingcontrole op Kerstdag!

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België