Fernando Alonso krijgt gridpenalty voor GP van Groot-Brittannië

13 juli 2017 — Fernando Alonso zijn raceweekend in Groot-Brittannië is opnieuw met een domper begonnen. Alonso krijgt immers een gridpenalty van minstens tien plaatsen voor de Britse GP.


Het raceweekend in Groot-Brittannië moet nog goed en wel op gang komen maar Fernando Alonso lijkt nu al zeker van een gridpositie helemaal achteraan de GP van Groot-Brittannië. McLaren bevestigde immers dat er onderdelen van Alonso zijn Honda-motor vervangen zullen worden, wat minstens een gridpenalty van tien plaatsen zal opleveren.

De voorbije weken ging Honda op zoek naar meer power voor haar motor. Tegelijkertijd probeerde Honda haar motor ook betrouwbaarder te maken maar dat lijkt niet echt te lukken. In Azerbeidzjan testte Alonso de nieuwe spec 3-motor maar het duurde tot het raceweekend in Oostenrijk alvorens Alonso en Vandoorne met de verbeterde motor in actie kwamen.

Op de Red Bull Ring kreeg Alonso echter op vrijdag een probleem met de MGU-H. Daardoor moest Alonso de rest van het raceweekend afwerken met de oudere spec 2-motor. In Groot-Brittannië moeten er echter enkele onderdelen van de verbeterde Honda-motor van Alonso vervangen worden. Op de spec 3-motor moet de MGU-H vervangen worden, wat resulteert in een gridpenalty van tien plaatsen.

Mogelijk loopt de gridpenalty van Alonso nog verder op. Het zou immers best kunnen dat McLaren en Honda meteen ook andere onderdelen van de motor vervangen. Het staat sowieso immers zo goed als vast dat Alonso zondag als laatste aan de race begint.

“We zullen zien hoe de vrijdag verloopt om te zien of we op zaterdag extra bestraffingen ondergaan,” aldus Alonso.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België