logo
 

Fernando Alonso legt uit waarom hij een F1-rol op zich neemt

27 februari 2019 — Na zijn afscheid als actieve F1-piloot in november keert de Spanjaard in een andere rol terug naar de Formule 1, namelijk als McLaren ambassadeur. Alonso gaf een woordje uitleg over zijn beslissing.

Dit bericht bekijken op Instagram

Great first couple of days on a different role with the team….ߑ€. Now, 2 more days of testing for @landonorris and @carlossainz55 before Australia . ✊️ #Mclaren #f1

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

“Momenteel heb ik het gevoel dat ik wat prestaties betreft, me op de piek van mijn carrière bevind, net zoals ik ook vorig jaar zei,” zei Alonso vandaag tegenover de media in Spanje. “Ik voel me zeer goed nu, zeer competitief in eender welke wagen waarin ik mag plaatsnemen.”

“Gewoon thuis zitten zou voor iedereen een verlies van tijd en mogelijkheden zijn.

De tweevoudig F1-kampioen meent dat hij zich zowel op fysiek als mentaal vlak in een enorm sterke fase van zijn carrière bevindt.

“Ik ben nu, op mijn 37, sterker dan ooit tevoren,” aldus Alonso. “Zowel fysiek als mentaal en ik ben actief in verschillende racecategorieën en hanteer verschillende rijstijlen.”

Alonso heeft dan ook het gevoel dat hij nog enorm veel kan betekenen en dat in diverse takken van de autosport.

“Ik neem deel aan andere races, iconische races. Ik heb het gevoel dat ik me in de beste periode van mijn carrière bevindt. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk races te winnen.”

“Ik wil nog enkele jaren doorgaan en races selecteren die een belangrijke impact hebben op zowel mijn carrière alsook de rest.”

“Ik ben een serieus engagement tegen de racesport, met deelnames aan het WEC en de Indy 500, zeker de eerste helft van het seizoen zal zeer druk zijn voor mij,” besloot de Spanjaard.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hola ߘǰߘǰߘ‡

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België