Fernando Alonso na crash tijdens F1-test afgevoerd naar het ziekenhuis

22 februari 2015 — Fernando Alonso is tijdens de F1-test op het Circuit de Barcelona-Catalunya gecrasht en afgevoerd naar het ziekenhuis.


Tijdens de laatste testdag van de tweede wintertest ter voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen is Fernando Alonso in de McLaren-Honda gecrasht.

Het ziet er naar uit dat de Spanjaard in de derde bocht van het circuit de controle over zijn McLaren-Honda MP4-30 verloor. Vervolgens belandde de F1-bolide van Alonso aan de binnenkant van de bocht tegen de vangrail.

Volgens de eerste berichten was Alonso bij bewustzijn na de crash en zou hij ok zijn. De Spanjaard werd eerst met een ambulance afgevoerd naar het medisch centrum op het circuit. Vervolgens werd echter besloten om Alonso per helikopter over te vliegen naar het ziekenhuis. McLaren en het Circuit de Barcelona-Catalunya lieten echter weten dat dit eerder uit voorzorg zou gebeurd zijn.

De McLaren-Honda van Alonso zag er dan ook redelijk ‘ok’ uit na de crash en er moet dan ook niet onmiddellijk het ergste gevreesd worden.

Door de crash van Alonso werd de Formule 1 pijnlijk herinnerd aan de crash van Jules Bianchi tijdens de GP van Japan. De Fransman raakte bij die crash zwaar gewond. Het verklaart meteen ook de grote bezorgdheid over de medische toestand van Alonso.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België