Fernando Alonso opgetogen over prestaties F138

22 maart 2013 — Fernando Alonso kreeg vandaag de bevestiging van zijn gevoel dat de nieuwe Ferrari goed geboren is.

image
De beide Ferrari-piloten slaagden er vandaag is om zich in de bovenste regionen van het klassement te nestelen. Vice-wereldkampioen Fernando Alonso had al de indruk gegeven zeer tevreden te zijn over het gedrag van de nieuwe wagen, en zag zijn gevoel vandaag bevestigd.

Alonso: “De auto werkte onder alle omstandigheden goed. Dit circuit is veel representatiever dan Melbourne om de prestaties van de wagen te evalueren. Daarbij zien we nu dat ons goed gevoel die we overhielden na de wintertest geen illusie blijkt te zijn. We zullen morgen zien hoe het gaat, want op dit circuit zullen de banden veel sneller slijten, en krijgen we waarschijnlijk meer pitstops. We vinden het echter belangrijker dat de wagen goed presteert tijdens de race dan tijdens de kwalificaties.”

Ook Felipe Massa liet zich positief uit over de prestaties van vandaag. “Afgezien van de regen, hebben we een uitstekende dag achter de rug. Net toen die regen kwam, waren we bezig met het vergelijken van de twee bandencompounds. De wagen deed het tijdens beide sessies goed, en ik heb een beter gevoel op de mediumband dan dat in Melbourne het geval was.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België