“Fernando Alonso reed bijna voor Red Bull Racing”

07 november 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft het niet veel gescheeld of Fernando Alonso had voor Red Bull gereden.


Fernando Alonso heeft in zijn carrière al een aantal keuzes gemaakt die uiteindelijk niet de beste bleken te zijn, zo ook zijn keuze eind 2008 om geen tweejarig contract bij Red Bull Racing te tekenen.

“We stonden erg dicht bij een contract met Fernando Alonso,” vertelde Christian Horner tegenover ‘Motor Sport Magazine’.

Volgens Horner hield Dr. Helmut Marko contractbesprekingen met Flavio Briatore, de manager van Fernando Alonso. Een mogelijke overeenkomst ketste echter af op de duur van het contract.

“Helmut en ik benaderden tegen eind 2008 het management van Alonso en dit met het oog op de seizoenen 2009 en 2010. We boden Alonso een contract van twee jaar aan,” aldus Horner. “Alonso wou echter alleen maar een contract voor één jaar tekenen. We zegden dat het ofwel een overeenkomst voor twee seizoenen zou worden, ofwel niets. Hij wou zich niet verbinden aan een contract van twee jaar.”

Uiteindelijk besloot Red Bull om Sebastian Vettel te promoveren van zusterteam Toro Rosso naar Red Bull Racing. Vettel veroverde vervolgens van 2010 tot en met 2013 maar liefst vier wereldtitels op rij bij Red Bull. Fernando Alonso maakte in 2010 de overstap naar Ferrari en werd in de perdiode 2010 tot 2013 drie keer tweede en een keer vierde.

Nadat Alonso in 2014 zesde werd in het kampioenschap besloot Alonso Ferrari te verlaten en de overstap te maken naar McLaren, eveneens een overstap die tot dusver niet succesvol is gebleken.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België