logo
 

Fernando Alonso richt eigen virtueel raceteam op

23 november 2017 — McLaren F1-piloot Fernando Alonso heeft in de aanloop naar de GP van Abu Dhabi bekendgemaakt dat hij in samenwerking met Logitech G en G2 Esports een virtueel raceteam heeft opgericht.


Eerder deze week won de Nederlander Rudy van Buren World’s Fastest Gamer, waardoor hij een contract kreeg als simulatorpiloot bij McLaren. Vandaag volgt er nog meer nieuws uit het virtueel racen want Fernando Alonso stapt met een eigen virtueel raceteam in de eSports.

Alonso gaat daarvoor een samenwerking aan met Logitech G dat sponsor is van McLaren, en G2 Esports, een wereldwijd topteam in de eSports. Het virtueel raceteam luister naar de naam FA Racing G2 Logitech G-team. Alonso zelf is uiteraard erg enthousiast.

“Iedere F1-piloot is eigenlijk ook een gamer in hart en nieren,” vertelde Alonso naar aanleiding van de aankondiging. “Een virtuele strijd zorgt voor heel wat mogelijkheden voor jonge rijders die anders niet de kans hebben om te racen. Voor het eerst ooit zijn fans niet alleen toeschouwers maar kunnen ze ook deelnemen en misschien ooit echte e-races van mijn team worden.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België