Fernando Alonso snelste tijdens Young Drivers’ test, Stoffel Vandoorne rijdt derde tijd

15 december 2020 — Fernando Alonso heeft tijdens de Young Drivers' Test op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mocht in de Mercedes F1-bolides van Lewis Hamilton testen en reed de derde tijd.

Vandoorne had tijdens de ochtendsessie met 1:37.206 de snelste tijd laten noteren en was daarmee sneller dan Fernando Alonso. Met in totaal 64 rondjes was het een productieve ochtend voor Vandoorne. In de namiddag verbeterde Vandoorne nog zijn rondetijd naar 1:36.840 maar reed hij minder dan twintig rondjes.

Uiteindelijk was Vandoorne goed voor de derde tijd en moest hij Formule E-collega Nyck de Vries laten voorgaan. De Nederlander was in de tweede Mercedes F1-bolide goed voor een tijd van 1:36.595.

De absolute besttijd van vandaag ging echter naar Fernando Alonso. De tweevoudig F1-kampioen reed in de Renault F1-bolide een tijd van 1:36.33 en gaf zo meteen zijn visitekaartje af.

Op de deelname van Alonso kwam erg veel kritiek. Normaal is de Young Drivers’ Test immers bedoeld voor rijders zonder of met weinig ervaring in de Formule 1. Renault kreeg van de FIA echter de toestemming om Alonso te laten deelnemen aan de test zodat hij zich na twee jaar afwezigheid beter kon voorbereiden op zijn comeback.

Alonso was samen met Mick Schumacher daardoor de enige rijder die volgend jaar op de F1-startgrid staat en mocht deelnemen aan de Young Drivers’ Test. De 21-jarige zoon van Michael Schumacher reed de traagste tijd van alle rijders maar was met 125 ronden wel zeer productief en dat is waar het hem vandaag vooral om draaide.

Het F1-circus gaat nu in winterslaap. Pas in februari zullen in Barcelona de voorbereidende wintertests voor het F1-seizoen 2021 georganiseerd worden. Omwille van kostenbesparingen zullen die testdagen slechts drie dagen duren, om een zelfde reden werd de Young Drivers’ Test eveneens beperkt tot één dag.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België