logo
 

Fernando Alonso staat voor reeks medische tests

22 maart 2015 — Het is nog steeds niet zeker dat Fernando Alonso volgend weekend mag deelnemen aan de GP van Maleisië. Een reeks medische tests zullen daar uitsluitsel over moeten bieden.


Volgens ‘The Guardian’ heeft Fernando Alonso in het ziekenhuis reeds een reeks medische tests ondergaan, maar die moeten nog geanalyseerd worden door drie dokters van de universiteit van Cambridge die door de FIA aangesteld zijn. Bovenop die resultaten zullen ze nog enkele bijkomende tests afnemen.

Indien Alonso succesvol de tests doorstaat dan zal hij eerst terugreizen naar Dubai, waar Alonso woont. Van daaruit zal Alonso nadien afreizen naar Maleisië.  Ook dan is het echter nog niet zeker dat Alonso mag deelnemen aan de GP van Maleisië. Donderdag, voorafgaand aan het raceweekend, zal de Spanjaard immers nog twee bijkomende tests ondergaan.

Een eerste test zal afgenomen worden door het hoofd van de medische afdeling van het Sepang international Circuit. Een tweede test door Jean-Charles Piette, de chief medical officer van de FIA. Die laatste test is een zogenaamde ‘impact test’ die de reactiesnelheid van een rijder meet en vergelijkt met de reactiesnelheid van de rijder voor een crash.

Volgens Luis Garcia Abad, de manager van Fernando Alonso zijn de tests slechts een formaliteit en zal Alonso de tests zonder problemen doorstaan. De voorbije week testte Alonso reeds succesvol in de F1-simulator van McLaren..

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België