Fernando Alonso stunt met zevende tijd en plekje bij de ‘Fast Nine’

21 mei 2017 — Fernando Alonso heeft voor een stunt gezorgd tijdens zijn eerste kwalificatie in de Indycar. De Spanjaarde slaagde erin om de zevende tijd te rijden en veroverde zo een plaats bij de 'Fast Nine'.


Als debutant meteen een plaatsje bij de ‘Fast Nine’ veroveren tijdens de kwalificatie voor de Indy 500, dat is wat Fernando Alonso op zaterdag wist te verwezenlijken op de Indianapolis Motor Speedway. Alonso zelf is alvast aangenaam verrast.

“Bye bye zou ik gezegd hebben!” antwoordde Alonso op de vraag hoe hij gereageerd zou hebben indien men hem op voorhand had gezegd dat hij de ‘Fast Nine’ zou halen. “Het was ondenkbaar. Niet omdat ik geen vertrouwen ofzo in mezelf had, maar er zijn heel wat ingrediënten die noodzakelijk zijn om het juiste recept voor elkaar te krijgen.”

Er ging een serieuze voorbereiding vooraf aan de eerste deelname van Alonso, maar die heeft dus overduidelijk geloond.

“Er is de wind enz., alles maakt het zo moeilijk. Er is die enorme boost, de paar ronden die je op ‘Fast Friday’ hebt om te testen en op zaterdag veranderen de omstandigheden iedere ronde. Het is een aangename verrassing maar we moeten op zondag nog iets meer snelheid vinden. Ik wil nog sneller zijn,” besluit Alonso.

Door zijn kwalificatie bij de snelste negen mag Alonso op zondag samen met acht andere rijders strijden voor de polepositie. De gemiddelde snelheid over vier rondjes zal bepalend zijn voor de startvolgorde van de Indy 500 die volgende week zondag op 28 mei plaatsvindt.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België