Fernando Alonso verbreekt de samenwerking met McLaren

20 januari 2020 — Fernando Alonso is geen ambassadeur van McLaren meer, de Spanjaard heeft volgens het Spaanse 'Marca' de banden met zijn voormalige werkgever volledig verbroken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Alonso racete vier jaar voor het McLaren F1-team en nam eind 2018 afscheid van de Formule 1. De samenwerking met McLaren werd echter op een ander niveau verder gezet. Alonso werd immers McLaren-ambassadeur.

Kort na zijn officieel F1-afscheid testte Alonso met een McLaren F1-bolide en ook daarna nam hij in de kleuren van McLaren deel aan de Indy 500. Die deelname draaide op een serieuze ontgoocheling uit want Alonso slaagde er niet in om zich voor de race te kwalificeren.

Fernando Alonso testte voor McLaren nog wel met de McLaren MCL34 tijdens de in-season test in Bahrein. Als McLaren-ambssadeur was hij ook tijdens verschillende raceweekends te zien bij McLaren.

Alonso verkende echter vooral andere horizonten in de autosport en volgens het Spaanse ‘Marca’ is de samenwerking tussen Alonso en McLaren stopgezet en heeft Alonso zijn functie als McLaren-ambassadeur neergelegd.

Na zijn debuut in de Dakar-rally de voorbije weken wil Fernando Alonso van een nieuwe deelname aan de Indy 500 een absolute prioriteit maken. Indien de Spanjaard erin slaagt om de Indy 500 te winnen dan heeft hij de befaamde ‘Triple Crown’ beet.

De tweevoudig F1-kampioen zou de tweede piloot in de geschiedenis kunnen zijn die de 24u van Le Mans, de Grand Prix F1 van Monaco en de 500 mijl van Indianapolis (IndyCar) wint, waarmee hij in de voetsporen zou stappen van de Brit Graham Hill.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België