“Fernando Alonso was niet zo close met Ferrari”

27 maart 2019 — Voormalig Ferrari-opperhoofd Luca di Montezemolo denkt te weten waarom het nooit echt gelukt is voor Fernando Alonso bij de Scuderia. “Als hij wint is hij blij. Als hij verliest is het team het probleem.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Fernando Alonso was twee keer dichtbij een wereldtitel tijdens zijn vijfjarige verblijf bij Ferrari maar op het einde van 2014 vertrok de Spanjaard gefrustreerd en met slaande deuren uit Maranello richting McLaren. Stellen dat zijn periode bij de formatie uit Woking niet succesvol was zou een understatement zijn.

Dat het bij Ferrari niet lukte ligt volgens Luca Di Montezemolo vooral aan het karakter van de tweevoudige wereldkampioen, dat vertelt de Italiaan deze week in de ‘Beyond the grid’ podcast op de officiële website van de F1.

“Het was Alonso, niet Alonso-Ferrari. Als hij wint is hij blij maar als hij niet wint is het team het probleem en dan is hij ongelukkig. Dat wil zeggen dat hij niet zo close was met het team zoals Michael Schumacher of Niki Lauda, vooral tijdens de moeilijke momenten.”

“Het is ook niet moeilijk om close met het team te zijn als alles goed loopt,” gaat Di Montezemolo verder.

“Als het op presteren aankwam was Fernando erg goed, ik plaats hem op hetzelfde niveau als Hamilton en Vettel. In de races leunt hij kort aan bij Michael, in de races is hij echt een fantastische rijder. Dat hij in 2010 en 2012 de titelstrijd verloor lag niet aan hem.”

“Mocht hij een van die twee titels met Ferrari gewonnen hebben zouden we nu helemaal anders praten. We zouden dan zeggen dat Fernando er in geslaagd was een titel te behalen hoewel hij al vele jaren niet de beste auto had. Alonso is een heel sterke rijder.”

Fernando Alonso reageerde ondertussen al op het interview met Luca di Montezemolo. Op Twitter plaatste hij onderstaande veelzeggende tweet.


Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België