Fernando Alonso: “we anticipeerden op Webber”

14 november 2010 — Fernando Alonso gaf tegenover Lee McKenzie van BBC Sport toe dat ze, terugkijkend op het verloop van de wedstrijd, de fout gemaakt hebben zich te focussen op de strategie van Mark Webber.

Vitaly Petrov kreeg de volle laag van Alonso net na de finish, nadat de jonge Rus een tweevoudige wereldkampioen voor meer dan de helft van de wedstrijd achter zich wist te houden.

Het was het gevolg van een strategie die afgestemd was op wat Webber deed, en die was snel binnengekomen, en vormde een serieuze bedreiging voor Alonso. Fernando kwam dan wel voor de Australiër terug buiten, maar kon verder geen indruk maken.

Na de wedstrijd klonk Alonso alvast milder. “Na de race is het altijd gemakkelijk om de beste strategie te zien. Als we niet gestopt waren, had Webber ons waarschijnlijk ingehaald” verklaarde Alonso.

“Als we wel stopten, zouden we Rosberg en Petrov voorbij laten, dus dat was een erg moeilijke beslissing.”

Desondanks kijkt Alonso tevreden terug op zijn eerste jaar bij Ferrari. “Ik heb grootheden als Stirling Moss en Fangio bijgehaald met het aantal overwinningen, en we hebben tot het einde gestreden voor het kampioenschap, en daar kunnen we kracht uit putten voor volgend jaar.”
image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België