Fernando Alonso: “We verdienden een punt vandaag”

08 oktober 2017 — Het was niet het weekend van McLaren. Nadat de prestaties van de Britse renstal de laatste races duidelijk in stijgende lijn gingen moeten ze Suzuka verlaten zonder punten.


Dat het voor Fernando Alonso moeilijk ging worden om punten te scoren wisten we al nadat hij 35 plaatsen gridstraf gekregen had en bijgevolg van de laatste plaats moest starten. De Spanjaard knokte zich toch nog knap naar voren en eiste in de laatste ronden nog even een hoofdrol op door Max Verstappen te hinderen in zijn jacht op Lewis Hamilton.

Alonso was immers nog in gevecht met Felipe Massa voor de tiende plaats en het daarbij horende punt maar een elfde plaats werd zijn deel. De tweevoudige wereldkampioen was ontgoocheld dat hij er niet in geslaagd was om dat ene punt te pakken.

“We zijn twintigste gestart en we finishen elfde, dat wil zeggen dat we het niet slecht gedaan hebben als je weet dat we op gebruikte banden gestart zijn en dat we maar één pitstop gemaakt hebben. Het team heeft enorm hard gewerkt om dit te bereiken na de gridpenalty omwille van een motorwissel. Ik vind dat we een punt verdienden vandaag, we hebben er hard genoeg voor gestreden.”

“Het was een beetje een ongelukkige situatie met Felipe Massa tegen het einde van de race,” gaat Alonso verder. “Op het moment dat de virtual safety car-situatie kwam had hij het heel moeilijk met zijn banden en dat maakte dat hij even op adem kon komen. Daarna begonnen de leiders ons in te halen, zo ontliep Felipe weer een aanval en kon hij die tiende plaats vasthouden.”

“We gaan ons best doen in Austin. Hopelijk zal dat zonder gridstraf zijn en kunnen we van op onze normale positie starten,” besluit de Spanjaard.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België