Fernando Alonso wint hallucinante 6u van Spa, Vandoorne op het podium

04 mei 2019 — Fernando Alonso heeft samen met teamgenoten Buemi en Nakajima de 6u van Spa gewonnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte tijdens zijn WEC-debuut meteen op het podium.


Ondanks de sneeuw die er ‘s ochtends lag begon de 6u van Spa onder een stralend zonnetje. Dat zonnetje bleef echter niet lang want de rijders kregen al meteen een intense regenbui te verwerken, iets dat doorheen de 6u van Spa wel vaker zou gebeuren.


Door de intense regen, en bij momenten ook sneeuw, kregen de rijders meer dan één keer de safety car voor hun op de baan. Wanneer de safety car dan niet op de baan was bleef het voor de rijders erg tricky op de deels natte baan. Geregeld ging het dan ook fout.


Meer dan eens ging het fout bij het aanremmen voor de befaamde ‘La Source-bocht’.


Zelfs tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso, die uiteindelijk de race zou winnen, liet zich betrappen op een serieuze schuiver.


Enkele uren ver in de race gaf onze landgenoot Stoffel Vandoorne een interview. Voor Vandoorne was het zijn debuut in het WEC, een raceklasse waarin hij naar eigen zeggen beter kan tonen wat hij kan. Voor Vandoorne was het alvast een gesmaakt debuut in het WEC.


Bij Toyota verliep alles ondertussen niet geheel probleemloos. De Toyota met het nummer 7 kende een probleem met een sensor waardoor heel wat kostbare tijd verloren ging. Geen dubbeloverwinning dus voor Toyota in Spa.


Op het circuit van Spa-Francorchamps kregen de rijders en fans op enkele uren tijd alle soorten neerslag over zich heen. Het weerhield Alonso uiteindelijk er niet van om onder hallucinante weersomstandigheden de 6u van Spa op zijn naam te zetten.


Nadat er kort voor het einde nog een safety car-periode was geweest mochten de rijders opnieuw voluit gaan maar met nog een handvol minuten op de klok begon het opnieuw enorm hard te sneeuwen en toonde de wedstrijdleiding de rode vlag.


Alonso, Buemi en Nakajima winnen dus de 6u van Spa en kronen zo Toyota meteen ook tot kampioen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte samen met Aleshin en Petrov als derde op het podium.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België