“Fernando Alonso wordt overschat als F1-piloot”

17 augustus 2018 — Fernando Alonso wordt ook vandaag de dag nog steeds aangehaald als één van de allerbeste rijders op de startgrid van de Formule 1. Voormalig F1-kampioen Jody Scheckter vindt echter dat de Spanjaard overschat wordt.

“Finally, time to go racing!” Fernando and Stoffel are all set for a little #F1 Down Under. #AusGP #McLaren

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

In de uren en dagen na de aankondiging van zijn F1-afscheid werd Fernando Alonso nogmaals bewierookt door zowel collega’s, F1-insiders en fans. Zijn ongelooflijk talent werd meermaals uitvoerig geprezen maar voormalig F1-kampioen Jody Scheckter is het niet helemaal eens daarmee.

Volgens Scheckter draait het in de F1 immers al lang niet meer alleen over pure snelheid of stuurmanskunst. Je moet als rijder ook een team kunnen motiveren en achter je krijgen.

“Ik kijk alleen graag naar hoeveel wereldtitels iemand gewonnen heeft,” aldus Scheckter tegenover ‘BBC Radio 5Live’. “Je kan zeggen dat iemand pech had of met slechte wagens moest rijden. Ik denk echter dat men hem overschat. Een van zijn problemen is dat hij de teams waarvoor hij rijdt alsook iedereen rond hem verstoort. Dat is niet de manier waarop je wereldtitels verovert.”

“Je moet samenwerken met je team en dan ben je een leider.”

Eerder had ook voormalig teamgenoot Felipe Massa gezegd dat hij in Alonso een groot talent ziet maar tegelijkertijd ook iemand die een team kan verdelen. Massa vergeleek Alonso zelfs met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België