“Fernando Alonso zal bij Renault enorm moeilijk te verslaan zijn”

25 november 2020 — McLaren-baas Zak Brown werkte zelf even samen met Fernando Alonso. Volgens Brown zal Alonso bij Renault een erg stevige tegenstander zijn en moeilijk om te verslaan.

Sinds de aankondiging van zijn comeback in de Formule 1 is het aftellen en uitkijken naar de eerste F1-race waaraan Alonso opnieuw zal deelnemen. De Spanjaard zoekt voor zijn F1-comeback zijn oude ‘liefde’ Renault opnieuw op.

McLaren-baas Zak Brown heeft in de periode dat Alonso bij McLaren reed graag met de Spanjaard samengewerkt. Ook is hij van mening dat sommige dingen die over Alonso verteld worden helemaal niet juist zijn.

“Ik heb er van genoten om samen met hem te racen,” vertelde de McLaren-baas tegenover F1-journalist Peter Windsor op YouTube.

“We hebben een geweldige relatie. We hebben op het circuit jammer genoeg veel meer slechte momenten dan goede momenten meegemaakt en hij heeft een reputatie die ik nooit echt gezien heb.”

“Iedereen zij dat hij moeilijk te managen zou zijn maar ik vond hem redelijk eenvoudig om mee samen te werken. Zijn werkethiek en intelligentie is absoluut top en ik denk dat hij bij Renault een serieuze concurrent zal worden.”

Begin november testte Alonso nog met een Renault F1-bolide uit 2018 in Bahrein. Volgens Brawn bestaat er echter geen twijfel over dat Alonso er meteen zal staan.

“Hij is waarschijnlijk de beste all-round rijder waarmee ik heb samengewerkt tijdens mijn korte periode in de Formule 1. Ik denk dat hij zeker en vast snel zal zijn, hij zal op het circuit moeilijk te verslaan zijn.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België