Ferrari baalt dat het niet derde staat op de grid

14 maart 2015 — Wat een verschil met vorig seizoen bij de Scuderia. Tijdens de kwalificatie eindigden de Ferrari-rijders, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, op de vierde en vijfde plaats, respectievelijk. Ferrari staat er dus dit jaar een stuk beter voor. Ook al zijn de Italianen niet tevreden dat ze de derde plaats niet konden halen.

image
Op vrijdag bleek al dat Ferrari over de winter een betere auto had gemaakt in vergelijking met vorige jaren. Dit resulteerde voor het Italiaanse team in een goede kwalificatie. Beide rijders zijn in de top vijf terug te vinden.

Sebastian Vettel eindigde als vierde in de kwalificatie. De viervoudig wereldkampioen stond lange tijd derde tijdens de laatste kwalificatiesessie, maar de Braziliaan Felipe Massa reed op het laatste nog naar de derde tijd. De Duitser is dan ook niet tevreden over zijn eerste kwalificatie voor Ferrari: “Ik had derde kunnen worden vandaag”, verklaart Vettel.

“Tot dusver hebben we nog geen problemen met de auto gehad, dus het weekend is tot nog toe goed verlopen. Jammer dat we de derde plaats niet konden bemachtigen, want dan waren we het beste team achter Mercedes. Het scheelde niet veel, maar toch ben ik niet tevreden. Er had meer in gezeten. We konden misschien voor een andere strategie hebben gekozen, maar dat ik nu een plaats verder sta op de grid, heb ik volledig aan mezelf te danken.” Vettel weet dat de race pas morgen wordt gereden en hij ziet wel kansen voor Ferrari. “Ik denk dat het een realistisch doel is om morgen naar het podium te rijden.”

Ook Kimi Räikkönen baalt van het feit dat hij niet achter de Mercedessen op de grid staat. De Fin eindigde vijfde in de kwalificatie, net na zijn teamgenoot Sebastian Vettel. “Het was vooraf al duidelijk dat we niet konden strijden met Mercedes om de polepositie. Maar een derde plaats had er zeker in gezeten.” De ‘Iceman’ is opnieuw kritisch over zijn prestatie tijdens de kwalificatie: “Tijdens mijn snelste ronde heb ik een paar fouten gemaakt. In de derde bocht verloor ik drie tienden en de twee bochten erna konden ook beter.” Daarnaast is de Fin ook wel optimistisch over de race van morgen. “Onze langere runs zagen er goed uit tijdens de vrije trainingen. Dus ik verwacht dat het morgen een goede wedstrijd wordt.”

Ferrari heeft dus duidelijk zijn doel gericht op het podium voor de race van morgen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België