Ferrari-baas: “Er is geen onrust aan de top van Ferrari”

16 januari 2019 — Ferrari-president John Elkann ontkent dat er aan de top van Ferrari onrust heerst en dat dit geleid heeft tot de beslissing om Maurizio Arrivabene aan de kant te schuiven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ߔ԰߇ΰ߇ٰ߇ɰ߇ªWe Are Ferrari ߇ΰ߇ɰ߇ΰ߇ٰߔ´ (@we_are_ferrari) op

De reactie van Elkann kwam er nadat er de voorbije dagen ook geruchten waren ontstaan dat Stefano Domenicali zou terugkeren naar Ferrari en dat Arrivabene aan de kant is geschoven door onrust aan de top van het Italiaanse automerk.

“Het aanstellen van Binotto vormt niet het begin van een complete verandering binnen het management van Ferrari,” aldus Elkann tegenover het Italiaanse ‘Gazetta dello Sport ‘. “Het besluit is ook niet genomen door onenigheid binnen het team. De beslissing werd als team genomen en in samenspraak met Maurizio Arrivabene.”

“Het werk van Binotto is gebaseerd op wat er de voorbije jaren werd gepresteerd,” verduidelijkte de Ferrari-baas, die vervolgens ook reageerde op de geruchten dat Stefano Domenicali mogelijks zou terugkeren naar Ferrari.

“Ik ontken ook al de geruchten die suggereren dat we zouden terugkeren naar het vroegere verleden, evenals dat er nog wijzigingen in het management zitten aan te komen.

“Samen met CEO Camilleri zal ik mij 100 procent blijven inzetten voor Ferrari. De doelen die enkele maanden geleden in Maranello gepresenteerd werden zullen behaald worden,” besloot de Ferrari-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België