Ferrari: “Nooit interesse in Verstappen getoond”

12 mei 2016 — Max Verstappen maakte de veelbesproken overstap van Toro Rosso naar Red Bull. Volgens sommigen is het een gemiste kans voor Ferrari, maar daar is Ferrari-baas Sergio Marchionne het niet eens mee.


Voorafgaand aan de overstap van Toro Rosso naar Red Bull werd Verstappen meermaals in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Ferrari of Mercedes.

Bij Ferrari zou hij dan de mogelijke vervanger van Kimi Raikkonen kunnen geweest zijn, terwijl hij bij Mercedes de mogelijke opvolger zou kunnen geweest zijn van Nico Rosberg. De geruchten doken meermaals op, ook al was er sprake van een langdurige overeenkomst tussen Verstappen en Red Bull, dat de Nederlander het voorbije anderhalf jaar bij zusterteam Toro Rosso stalde.

Indien Ferrari daadwerkelijk besluit om Kimi Raikkonen eind dit seizoen te vervangen door een andere rijder kan Max Verstappen alvast niet meer op de shortlist staan. Volgens Ferrari-baas Sergio Marchionne is dat alvast geen probleem. Ondanks de vele geruchten laat Marchionne immers verstaan dat Ferrari nooit gezegd heeft dat het interesse had in Verstappen.

“Wat met Verstappen is gebeurd, is het probleem van Red Bull. Nooit heb ik gezegd dat we interesse in hem hadden,” aldus Marchionne tegenover het Italiaanse ‘Autosprint’. “Ik ben erg blij met Vettel en Raikkonen.”

De druk binnen Ferrari begint na een enigszins teleurstellende seizoensstart wel toe te nemen.

“We hebben veel pech gehad tijdens de eerste races. Er komen gelukkig echter nog genoeg kansen om te winnen. Het seizoen is nog maar pas begonnen maar het wordt inderdaad tijd voor een aantal overwinningen,” besluit de Ferrari-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België