Ferrari-baas: “Red Bull van motoren voorzien was gevaarlijk”

31 december 2015 — Ferrari-baas Sergio Marchionne heeft tijdens een interview met Autosport te kennen gegeven dat de Italianen Red Bull niet van motoren voorzien hebben omdat dit hun eigen competitiviteit had kunnen bedreigen.

image
Toen Red Bull haar samenwerking met Renault aanvankelijk stopzette moest het op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Het dacht aanvankelijk een overeenkomst met Mercedes te hebben maar dat bleek niet het geval te zijn.

Red Bull klopte vervolgens nog bij Ferrari en Honda aan. Aanvankelijk nam Ferrari een eventuele motordeal in overweging maar uiteindelijk werd besloten om geen motoren aan Red Bull te leveren. Sergio Marchionne geeft nu meer uitleg over die beslissing.

“We hadden enkele onzekerheden over onze eigen architectuur en er was ook de kloof op technologisch vlak,” aldus Marchionne. “Ons er dan ook toe verbinden om een gelijkwaardige power unit aan een ander team te leveren, een team dat een ontwerp van een chassis heeft dat technisch in de mogelijkheid is om met ons de strijd aan te gaan zou gevaarlijk geweest zijn voor de competitiviteit van Ferrari.”

“Mijn belangrijkste doel is dan ook om Ferrari te steunen en te beschermen. Ik ben niet geïnteresseerd in het verslaan van Mercedes met Red Bull. Indien iemand zegt dat men de Ferrari-motor wil gebruiken om Mercedes te verslaan, dan ben ik daar niet in geïnteresseerd. Ik wil Ferrari zelf zien winnen.”

“We weten dat de capaciteiten van Red Bull goed zijn. Ze hebben ons destijds met Sebastian Vettel vernietigd en heel wat kampioenschappen gewonnen,” besluit Marchionne.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FerrariRed Bull

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië