Ferrari-baas wou Alfa Romeo-deal voor Toro Rosso

03 februari 2016 — Volgens het Duitse 'Auto Bild Motorsport' streefde Sergio Marchionne, de grote baas bij Fiat Chrysler, om Toro Rosso met motoren van 'Alfa Romeo' te laten rijden.


In december schreven we reeds dat Fiat Chrysler Automobiles overwoog om Alfa Romeo een comeback in de Formule 1 te laten maken. (Lees: Alfa Romeo overweegt terugkeer naar de Formule 1). Nu blijkt dat die plannen reeds erg concreet waren.

Marchionne bood Toro Rosso, dat voor het seizoen 2016 op zoek was naar een motor, aan om met motoren van Alfa Romeo te rijden. Uiteindelijk werd besloten om met Ferrari-motoren te rijden.

“Het ging uiteindelijk niet door omwille van het geld,” aldus een bron bij Red Bull tegenover ‘Auto Bild Motorsport’. “Marchionne wou dat Toro Rosso of Red Bull de initiële ontwikkelingskosten voor de nieuwe motor op zich zou nemen.”

En dan spreken we volgens diezelfde bron al snel over een bedrag van zo’n 30 miljoen euro. Uiteindelijk opteerde Red Bull ervoor om Toro Rosso met 2015-spec motoren van Ferrari te laten rijden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië