logo
 

Ferrari behoudt rijders in 2015

24 augustus 2014 — Ferrari-teambaas Marco Mattiacci bevestigde gisteren tegenover Sky Sports dat zowel Fernando Alonso als Kimi Raikkonen in 2015 voor Ferrari zullen rijden. image

“Ja.” klonk het overtuigd, toen Martin Brundle vroeg aan Mattiacci of Ferrari volgend seizoen met dezelfde rijders aan de start komt. Op de vraag of dat ook in 2016 zo zou zijn kon de Ferrari-teambaas geen duidelijk antwoord geven, al is dat in F1-termen, nog zeer ver af.

“Ik wil me nu eerst concentreren op de race. We hebben twee fantastische rijders, en ik wil er voor zorgen dat we ze een goede strategy kunnen geven. Het hele team koestert immers de wil om te slagen, en om terug vooraan op de grid te staan. Nu moeten we iedereen gemotiveerd krijgen op een moment waarop Ferrari het moeilijk heeft.”

Kimi Raikkonen werd dit seizoen al meerdere malen in twijfel gebracht als het over 2015 ging. Maar ook Alonso werd al enkele keren in verband gebracht met een transfer naar McLaren, waarvoor hij in 2007 al uitkwam. Deze geruchten worden nu door Marco Mattiacci naar het rijk der fabelen verwezen.

Zowel Alonso als Raikkonen maken dus volgend seizoen de dienst uit bij de Scuderia. De Fin was overigens de laatste die wereldkampioen wist de worden in de rode outfit.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België