Ferrari behoudt vertrouwen in Räikkönen

23 december 2014 — Het contract van Kimi Räikkönen loopt eind 2015 af bij Ferrari. Maar dat wil nog niet zeggen dat we daarna de Fin niet meer voor de Scuderia zullen zien rijden.

image
Er is er al genoeg over gezegd en geschreven: Räikkönen presteerde afgelopen seizoen slecht. Dat Alonso hem met gemak versloeg in de kwalificaties en daarbij ook nog driemaal het aantal punten van de Fin scoorde, bewijst dat.

Desondanks blijft Ferrari zijn rijder steunen. Ferrari denkt er niet aan om Räikkönen komend jaar gewoon zijn contract te laten uitzitten en daarna een vervanger te zoeken.

“Kimi had een lastig jaar, maar voor ons is hij zeker nog niet afgeschreven,” aldus Maurizio Arrivabene, de nieuwe teambaas bij Ferrari. “Kimi is een wereldkampioen. Daarbij komt nog dat hij titel behaalde met Ferrari. Dus dit is nog niet het einde voor onze rijder. We zullen Kimi volgend seizoen de tijd geven om te tonen wat hij in zich heeft. Nadat hij zijn kans heeft gehad, gaan we over zijn toekomst beslissen.”

Ferrari gaat dus graag verder met de wereldkampioen van 2007. Het heeft daarnaast ook nog een optie om het contract van Räikkönen te verlengen.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België