logo
 

“Ferrari beleefde een nachtmerrie maar het mag ook trots zijn”

11 oktober 2017 — Ross Brawn, managing director in de F1 en voormalig Ferrari-teambaas, leeft mee met Ferrari en wat de renstal de voorbije weken meegemaakt heeft. Brawn is er echter ook van overtuigd dat de Italiaanse renstal trots mag zijn op wat het dit seizoen bereikt heeft.


Sinds de GP van Italië behaalde Ferrari amper 22 punten, daarmee is het Aziatisch gedeelte van de F1-kalender voor Ferrari uitgedraaid op een nachtmerrie.

In de wk-tussenstand bij de constructeurs kijkt Ferrari ondertussen aan tegen een achterstand van 145 punten op Mercedes. Na de GP van België stond Sebastian Vettel nog zes punten voor op Lewis Hamilton maar na een teleurstellend raceweekend in Italië en een dramatisch Aziatisch drieluik in Singapore, Maleisië en Japan staat Vettel met nog vier races te gaan 59 punten achter op Lewis Hamilton.

“Het Aziatisch deel van het seizoen is echt een nachtmerrie geworden voor Ferrari,” aldus Ross Brawn in een officieel mediabericht van de F1. “Ik heb zelf uit eerste hand gelijkaardige problemen ooit beleefd en ik weet hoe pijnlijk het kan zijn om te zien hoe hard werk van zoveel mensen van het ene op het andere moment teniet wordt gedaan.”

“Ik heb dan ook sympathie voor Ferrari en dat op een moeilijk moment dat ze beleven. Het team komt onder een enorme druk te staan, zeker thuis, en je kan dan snel het hoofd laten hangen. Het is echter cruciaal om kalm te blijven en de focus te leggen op doelstellingen op korte termijn.”

Volgens Ross Brawn mag Ferrari echter niet al te teleurgesteld zijn en moet het fier zijn op wat het dit seizoen heeft verwezenlijkt.

“Ook al nadert het einde van het seizoen, Ferrari moet tevreden zijn met wat het bereikt heeft in 2017. Voor het eerst sinds de invoering van de hybride-motor heeft Mercedes een rivaal gekregen in de strijd voor de titel. Het is lang geleden dat Ferrari zo competitief is geweest en de voorbije weken doen daar geen afbreuk aan,” besloot Ross Brawn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België