Ferrari bereikt overeenkomst met Gene Haas

03 juli 2014 — Het Ferrari F1 team heeft vandaag bekendgemaakt dat het een sponsorovereenkomst met Haas Automation heeft.

image
Haas Automation is een bedrijf van Gene Haas, waarvan geweten is dat hij vanaf 2016 met zijn eigen renstal op de startgrid van de Formule 1 wil verschijnen. De overeenkomst tussen Ferrari en Haas Automation begint onmiddellijk en loopt tot eind 2015. Een logisch einde van de overeenkomst aangezien Haas tegen dan zijn eigen team wil hebben.

In de samenwerking zien we misschien meteen ook een mogelijke voorkeur wat de motorpartner voor de nieuwe renstal van Gene Haas betreft. Sinds de aankondiging dat Haas met zijn eigen renstal zou komen werd er druk gespeculeerd over de motorpartner. Haas zei vorige maand nog dat hij hoopte om in de loop van de komende weken een aankondiging hieromtrent te doen (Lees: Haas wil snel motorleverancier bekendmaken).

“Deze samenwerking geeft Haas Automation de mogelijkheid om haar naamsbekendheid te vergroten alsook zijn producten en diensten wereldwijd in de kijker te plaatsen”, aldus Marco Mattiacci, de teambaas van Ferrari, op de officiële website van de renstal. “We zijn erg tevreden met deze deal. Hierdoor voegen we een nieuw A-merk toe aan ons portfolio van partners. Door deze overeenkomst kunnen we onze bestaande connecties met de Verenigde Staten versterken. De Verenigde Staten zijn een belangrijke markt, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor Scuderia Ferrari.”

Ferrari deelde echter ook mee dat de sponsorovereenkomst van Haas Automation los staat van de plannen van Haas om een eigen renstal op te richten.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België