logo
 

“Ferrari beschikt over de juiste mensen om wereldkampioen te worden”

08 september 2016 — Volgens Mattia Binotto, technisch directeur bij Ferrari, beschikt Ferrari over alles wat noodzakelijk is om wereldkampioen te worden, ook wat het personeel betreft.


Over dat personeel is de laatste tijd veel te doen geweest. De voorbije twee jaar onderging de F1-renstal van Ferrari verschillende reorganisaties. Daarbij werden heel wat personeelsleden aan de kant geschoven en vervangen.

Binotto is zelf op die manier technisch directeur bij Ferrari geworden. Hij vervangt sinds juli James Allison, die aan de kant werd geschoven omwille van de tegenvallende prestaties.

Ferrari hoopte om dit seizoen met Mercedes te strijden voor de titel. Het slaagde er echter tot dusver zelfs niet in om een overwinning te behalen. Ferrari wacht ondertussen al sinds 2007 op een nieuwe rijderstitel, bij de constructeurs is het geleden van 2008.

Toch ligt dat volgens de nieuwe technisch directeur van Ferrari niet aan het personeel dat bij de Italiaanse renstal werkt.

“Er bevindt zich heel wat kwaliteit en getalenteerd personeel binnen Ferrari,” aldus Binotto. “Ik ben er van overtuigd dat we over alles beschikken dat noodzakelijk is om echt voor de titel te strijden. Ik voel dan ook de noodzaak niet om op dat vlak zaken te veranderen.”

Volgens Binotto zal zijn onmiddellijke invloed op het project voor 2017 dan ook eerder beperkt zijn. De wagen voor volgend seizoen wordt immers reeds volop ontwikkeld.

“Ons project voor 2017 bevindt zich reeds in een ver gevorderd stadium,” blikt Binotto vooruit naar volgend jaar. “We zijn continu aan het ontwikkelen en we moeten er voor zorgen dat onze ontwikkelingen zich blijven doorzetten. We moeten niets anders doen maar gewoon zien dat we het beter doen dan tot dusver. Het is een kwestie van zo snel mogelijk vooruitgang boeken en er voor te zorgen dat alles juist zit.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België