Ferrari beslist komende weken over F1-toekomst Mick Schumacher

08 november 2020 — Bij Ferrari wordt er tijdens de komende weken beslist over het lot van junior-rijders Robert Shwartzman, Callum Illot en Mick Schumacher.

Dit bericht bekijken op Instagram

One month until the last race of the season in Bahrain. I‘m keen on racing and fighting for the F2 championship there! @prema_team @ferraridriveracademy @fiaf2championship #F2

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

De rijders van de Ferrari Driver academy doen het goed in de Formule 2, Mick Schumacher leidt het kampioenschap voor zijn collega Callum Illot terwijl Robert Shwartzman de vijfde plaats bezet. Dat is mooi voor de Scuderia maar ze zullen in Maranello een keuze moeten maken wie ze al dan niet naar de F1 kunnen laten promoveren.

Met Haas en Alfa Romeo heeft Ferrari in de Formule 1 twee klantenteams waar het eventueel haar talenten kan klaarstomen voor het grote werk. Alfa Romeo heeft al laten weten dat het ook in 2021 zal rekenen op de diensten van Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi terwijl er bij Haas twee zitjes beschikbaar zijn volgend jaar.

Dat betekent dat er in het beste geval maar een rijder buiten de boot zal vallen maar de naam van de kapitaalkrachtige Nikita Mazepin wordt ook al een tijdje gelinkt aan het Amerikaanse team van Gene Haas.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto laat optekenen dat hij waarschijnlijk niet zal wachten tot Bahrein of Abu Dhabi om een beslissing te nemen.

“Zoals ik eerder al zei is er geen plaats voor iedereen,” aldus Binotto. “Ik vind dat ze het momenteel allemaal goed doen in de F2, zowel Mick, Callum als Robert.”

“Ze hebben nog een seizoen af te werken en ze zijn allemaal gefocust op de volgende race in Bahrein. Ze doen nog mee om het kampioenschap, dat is heel belangrijk voor hen.”

“Er zal een kans zijn om weer te rijden in de eerste vrije oefensessie in Abu Dhabi, en dan is er misschien nog de ‘Young Drivers Test’ in Abu Dhabi, maar we maken onze eigen beslissing en de beslissing zal gemaakt worden over hoe ze tot nu toe hebben gedaan, hoe ze zich hebben ontwikkeld en hun potentieel.”

“Ons doel is niet om hen naar de F1 te brengen, het is om hen op een dag naar de Scuderia Ferrari te brengen, in de rode auto’s. Wat de weg zal bevatten om dat te bereiken, dat is minder belangrijk.”

“Een van hen zal volgend jaar een zitje in de F1 hebben, de anderen zullen kansen krijgen en het is aan ons om te organiseren dat ze allemaal een kans krijgen,” besluit Binotto.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België