Ferrari: “Gebroken been voor mecanicien pitstopincident Raikkonen”

08 april 2018 — Ferrari heeft bevestigd dat de monteur die bij de pitstop van Räikkönen geraakt werd tijdens de GP van Bahrein, een gebroken been heeft overgehouden aan het incident.

Het lid van de pitcrew van Ferrari had tijdens de GP van Bahrein de taak om een nieuwe linker achterband te monteren op de wagen van Räikkönen, maar er was echter een probleem bij het afhalen van de oude band. Toch werd aan Kimi Räikkönen het teken gegeven om door te rijden. Aangezien de monteur nog op zijn positie stond, werd hij geraakt door de wagen van Räikkönen.

De achterband van de Ferrari raakte de man, waardoor hij op de grond terecht kwam. Hij werd onmiddellijk bijgestaan door de hulpdiensten en naar het medisch centrum gebracht.

Een tweet van Ferrari bevestigde dat de monteur twee botten gebroken heeft in zijn been:

Na de race vertelde Räikkönen dat hij niet besefte dat er een probleem was bij de pitstop totdat het team hem vertelde over de radio om de wagen te stoppen.

“Ik vertrek wanneer het licht op groen springt en ik zie niet wat er achter me gebeurt”, klinkt het bij Räikkönen. “Jammer genoeg raakte hij gewond. Maar het is mijn job om te vertrekken als het licht groen wordt. Ik hoop dat hij in orde is.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België