Ferrari CEO Camilleri bevestigt vertrouwen in Mattia Binotto: “Mensen ontslaan is geen oplossing”

06 september 2020 — De voorbije weken nam de druk op Ferrari-teambaas Mattia Binotto enorm toe. Er werd gespeculeerd dat Binotto ontslagen zou worden maar in een interview bevestigt Ferrari CEO Camilleri het vertrouwen in Binotto.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Recta Final F1 (@recta_finalf1) op

Het gaat van kwaad naar erger bij Ferrari. Nadat aan het begin van het F1-seizoen de alarmklokken begonnen te luiden omdat de SF1000 niet voldoende snel was om te strijden voor overwinningen en de wereldtitel volgde geen beterschap.

In tegendeel, Ferrari gleed steeds verder weg naar het middenveld en dat zorgde uiteraard voor heel wat frustraties bij de Tifosi. Het raceweekend in België was dramatisch en net wanneer je denkt dat het niet erger kan volgt in Monza de slechtste kwalificatie in 36 jaar!

Moet nog gezegd worden dat uitgerekend tijdens de thuisrace van Ferrari de kritiek en de druk op Mattia Binotto ongezien hoog is? Er werden de voorbije jaren al teambazen bij Ferrari de laan uitgestuurd met betere resultaten ...

Toch ziet het er naar uit dat Mattia Binotto gewoon zal aanblijven als teambaas bij Ferrari, toch als we Ferrari CEO Louis Camilleri mogen geloven.

“Er valt niet te ontkennen dat we een zeer moeilijk seizoen meemaken,” aldus de Ferrari-baas tegenover de ‘New York Times’. “Ik moet echter zeggen dat ik alle vertrouwen in Mattia Binotto en zijn team heb.”

“De resultaten hebben dat nog niet bewezen maar zo’n zaken vragen tijd. In het verleden was er jammer genoeg te veel druk en we hadden een reputatie van mensen de laan uit te sturen. Daaraan heb ik een einde gemaakt.”

Volgens Camilleri moet Ferrari dan ook vooral voor stabiliteit gaan en op die manier de basis leggen voor haar terugkeer naar de top van de Formule 1.

“We hebben nood aan stabiliteit en focus. Als je kijkt naar de periode waarin Red Bull kampioenschappen won en Mercedes vandaag dan zie je dat naast talent vooral stabiliteit enorm belangrijk is. Jammer genoeg ontbreekt het ons team daaraan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België