Ferrari CEO: “We zitten in de problemen maar we houden niet van excuses”

15 september 2020 — Louis Camilleri, de CEO van Ferrari, erkent dat zijn Formule 1-team momenteel door een diep dal gaat. Tegelijkertijd beseft Camilleri echter ook dat het tijd zal vragen om opnieuw terug te keren naar de top.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Realistisch gezien wordt het moeilijk,” aldus Camilleri in Mugello. “In de Formule 1 voer je altijd een strijd tegen de tijd, zowel op het circuit als bij de ontwikkelingen die je doet. Er is geen magische oplossing, het zal tijd vergen.”

Camilleri hoopt dat er volgend jaar voor Ferrari kansen komen om haar wagen te verbeteren, competitiever te worden en een stap vooruit te zetten.

“Ik hoop dat we door wat extra flexibiliteit in de regels volgend jaar op zijn minst een stap vooruit kunnen zetten,” aldus Camilleri die vervolgens ook Mercedes feliciteerde.

“Petje af voor Mercedes, ze hebben geweldig werk verricht, we zullen zien of 2022 met de nieuwe regels een ‘reset’ wordt.”

Camilleri erkent dat Ferrari zich momenteel in een zeer moeilijke situatie bevindt, al wil hij niet van excuses weten.

“We bevinden ons momenteel in een dal, we weten dat we ons in een dal bevinden,” vat hij de situatie van Ferrari samen.

“Het is een samenloop van omstandigheden maar als ik dat zou zeggen dan komt dat over als een excuus en we houden niet van excuses.”

“Wat belangrijk is, is dat we ons focussen op de problemen die we hebben, we moeten met erg veel toewijding werken zodat we kunnen terugkeren naar de plaats waar we thuishoren,” besloot de CEO van Ferrari.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België