Ferrari: “De F138 heeft nog steeds zwakke punten”

14 mei 2013 — Bij Ferrari zijn ze uiteraard erg tevreden met het resultaat in Spanje, een overwinning en een derde plaats. Maar bij Ferrari beseffen ze ook dat de F138 nog heel wat zwakke punten heeft.

image
Ferrari heeft dit seizoen reeds meermaals aangetoond dat de F138 over een erg goede racesnelheid beschikt. Alonso kende meermaals pech, anders had hij er waarschijnlijk beter voorgestaan in de strijd voor het kampioenschap.

De uitstekende racepace op het Circuit de Catalunya doet trouwens het beste vermoeden voor de rest van het seizoen, al weet ook Stefano Domenicali dat er nog heel wat ruimte voor verbetering is. Zo blijft de kwalificatie voor Ferrari een moeilijk punt. Ook de F138 ondervindt problemen om aanspraak te kunnen maken op de polepositie of de eerste startrij.

Voorlopig hebben ze dat bij de renstal meestal kunnen compenseren door goede starts bij aanvang van de races. Bij Ferrari wensen ze echter niet te drastisch wijzigingen te ondernemen om de kwalificatiepace te verbeteren. Ze willen immers de uitstekende racepace niet verliezen. Al zal de kwalificatie toch net iets beter moeten.

“De prioriteit is voor mij erg duidelijk,” aldus Stefano Domenicali. “We moeten de situatie en balans die we momenteel hebben niet verstoren, we moeten gewoon onze kwalificatie verbeteren. We weten vandaag dat de sleutel tot onze succesvolle strategie aanvallen was, maar je kan dat niet altijd doen op ieder circuit. We willen onze kwalificatie dan ook verbeteren zonder de goede balans van tijdens de races te verstoren. We moeten er immers voor zorgen dat we tijdens de race meer een vrije baan hebben.”

Stefano Domenicali verwacht dat de topteams nog maximaal één of twee belangrijke stappen voorwaarts kunnen zetten op het vlak van hun wagens van 2013. Vanaf deze zomer zal de focus immers op 2014 komen te liggen.

“Voor mij was het dit weekend belangrijk om te zien welke sprong voorwaarts de andere teams maakten, want vanaf nu tot eind juli zal je maximaal één of twee sprongen in de ontwikkeling zien, maar zeker niet meer. Vervolgens zal je merken dat de teams zich moeten focussen op de wagen van volgend seizoen,” besluit Domenicali.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België