Ferrari: “Derde plaats is buiten bereik, ook in 2021 strijden we niet voor F1-titel”

08 november 2020 — Ferrari staat momenteel zesde in het F1-kampioenschap. Bij de Scuderia zijn ze overtuigd dat het tot 2022 zal duren alvorens ze op regelmatige basis opnieuw overwinningen kunnen behalen en voor de titel zullen kunnen strijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Het gevecht is erg close maar ik denk dat onze wagen verbeterd is,” vertelde Mattia Binotto tegenover de media. “We zullen proberen en ik denk dat we het doel hebben om de anderen bij te halen. Er resten ons echter nog maar vier races en dat zal dan ook moeilijk zijn.”

Problematisch voor Ferrari is echter vooral dat ze niet consistent met beide wagens in de punten weten te finishen. Tijdens de laatste race behaalde Charles Leclerc tien belangrijke wk-punten maar finishte Sebastian Vettel opnieuw buiten de punten.

Ferrari staat momenteel zesde in het kampioenschap maar volgens Binotto wordt het gezien het beperkt aantal races moeilijk om Renault, McLaren en Racing Point nog bij te halen. De derde plaats in het kampioenschap is volgens de Ferrari-teambaas realistisch gezien onhaalbaar.

De ontwikkeling van de SF1000, de wagen van dit jaar, verliep erg teleurstellend.  Bij Ferrari ligt de nadruk dan ook op de ontwikkeling van de wagen en motor voor volgend jaar.

“We zijn de fout in gegaan, onze weg met ontwikkelingen was fout,” aldus Binotto tegenover ‘Sky Italia’.

“We zijn echter in staat om te reageren. Volgend jaar zullen we een compleet nieuwe motor hebben, die motor loopt al op de testbank.”

“Ik ben er zeker van dat Ferrari als team erg levendig is, stap voor stap boeken we vooruitgang. Nu is het aan ons om ons te bewijzen.”

Binotto is tegelijkertijd echter ook realistisch: “We zullen realistisch gezien in 2021 niet voor de titel strijden. Volgend jaar zullen we opnieuw op regelmatige basis voor het podium strijden, dat is ons doel.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België