Ferrari dient geen protest in tegen ‘foute’ beslissing van stewards

01 juli 2019 — Ferrari is er van overtuigd dat de beslissing van de stewards om Max Verstappen niet te bestraffen fout is. De Italiaanse renstal laat echter weten dat het geen protest gaat indienen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We vinden het nog steeds een foute beslissing. Dat is onze mening,” zei Binotto nadat de beslissing op zondag wereldkundig was gemaakt.

“We vinden dat Charles plaats liet en geen schuld had aan de aanrijding. Een aanrijding vond plaats en hij werd naast de baan gedwongen.”

“We geloven dat de regels duidelijk zijn, of we dat nu leuk vinden of niet, het zijn ook exact dezelfde regels die de voorbije races van toepassing waren.”

In tegenstelling tot de controversiële beslissing waarbij Vettel in Canada bestraft werd, gaat Ferrari deze keer geen protest indienen tegen de beslissing van de stewards.

“We respecteren de beslissing van de stewards. Zij zijn de rechter en we moeten de beslissing respecteren.”

“Meer dan alleen als Ferrari-fan, en ik ben een ultieme Ferrari-fan, denk ik dat de F1 een bladzijde moet omdraaien en vooruit moet kijken. Dit zijn zaken die tijdens een race kunnen gebeuren.”

“Zoals we reeds vaak gezegd hebben moeten we er voor zorgen dat rijders vrij zijn om te vechten. We zijn dan misschien niet blij met de beslissing, we ondersteunen de discussie niet maar we vinden dat we vooruit moeten en over het algemeen is dit goed voor de Formule 1.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België