Ferrari: “Dit is niet de laatste pole van Leclerc”

31 maart 2019 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto was in de wolken over de prestaties van Leclerc: “De eerste pole is altijd de moeilijkste.”


Na de GP van Australië was er misschien toch wat twijfel in de troepen van Ferrari geslopen maar met de polepositie van Charles Leclerc is er toch al een last van de schouders van de Scuderia afgevallen. Dat was ook duidelijk merkbaar aan teambaas Binotto die de pers te woord stond na de kwalificaties.

“Ik ben vandaag echt gelukkig,” laat de Italiaan weten. “Na de teleurstelling van Australië hebben we hard en geconcentreerd gewerkt om de problemen te begrijpen. De prestatie van vandaag geeft ons natuurlijk vertrouwen.”

“Ik zal echter niet in detail gaan en vertellen wat we allemaal veranderd hebben.”

Binotto is van oorsprong ingenieur en het zal ongetwijfeld een uitdaging geweest zijn voor hem om de neuzen in het team in dezelfde richting te houden.

“Het team staat er samen, heeft zich goed geconcentreerd op hun opgave en heeft goed samengewerkt, dat is het werk van alle medewerkers. Ik ben vooral blij voor ons team, want het is een groot team en we hebben het succes van vandaag aan hen te danken.”

Natuurlijk gaat er ook een woordje van dank uit naar Charles Leclerc, die zich sinds gisteren de op een na jongste polesitter allertijden is in de Formule 1.

“Ik ben blij voor het team en voor Charles, de eerste pole is altijd zeer lastig. Het is een goeie jongen, daarom houden we ook allemaal van hem net zoals we van Sebastian houden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België