Alonso wil voor de overwinning gaan

20 september 2014 — Ferrari reed een uitstekende kwalificatie, op zich zelfs een beetje cynisch dat dit net gebeurt nadat Ferrari-baas Luca di Montezemolo is opgestapt.


Een vijfde tijd voor Fernando Alonso en een zevende tijd voor Kimi Raikkonen, dat is het uiteindelijke resultaat van de kwalificatie voor Ferrari. Meer zelfs, wat Alonso en Raikkonen lieten zien tijdens Q2 was nog meer bemoedigend want toen stonden ze zelfs even op de plaatsen één en twee, en sloten ze Q2 uiteindelijk af als derde en vierde, achter beide Mercedes-piloten.

Een vijfde en zevende gridpositie zijn alvast bemoedigend, ook al zat er voor Kimi Raikkonen eventueel meer in indien de Fin tijdens zijn ultieme run niet plots kreeg af te rekenen met een mysterieus probleem met de aandrijving van zijn wagen.

“Tijdens de oefensessies waren we zoals meestal competitief, maar meestal vallen we dan serieus terug tijdens de kwalificatie. Dat was deze keer echter niet het geval,” zei Fernando Alonso. “Het is een uitstekend resultaat. Aan het einde van de kwalificatie bevinden we ons vaak rond de vijfde plaats op de startgrid, maar zelden op amper twee tienden van de polepositie.”

Fernando Alonso wil morgen zelfs met beide wagens van Mercedes en Red Bull de strijd aangaan voor de overwinning.

“Ik ben uitermate tevreden en ik denk dat deze uitgangspositie ons morgen een unieke kans geeft om met de leiders te strijden. Dat zijn we niet meer gewoon, maar morgen hebben we die kans en hopelijk kunnen we deze week op een mooie manier afsluiten,” blikt Alonso alvast vooruit naar morgen.

Ook Kimi Raikkonen was tevreden met de stap vooruit, al zat er waarschijnlijk meer in indien hij geen probleem had gekend.

“Tijdens de voormiddag hebben we wijzigingen aan de wagen gedaan die geloond hebben. Die wijzigingen waren erg goed en volledig naar mijn zin. De wagen liet zich besturen zoals ik wenste, maar plots was er dan dat probleem. We hebben uitstekend werk verricht, maar zo is motorsport nu eenmaal,” zei Raikkonen na afloop.

Over de oorzaak van het probleem tast Ferrari op het moment van schrijven nog in het duister.

“We hebben nog geen data maar ik denk dat het een elektronisch probleem was. De power viel plots weg toen ik gas wilde geven,” besluit de Fin.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België