Ferrari: “Een doorbraak in Silverstone”

14 juli 2019 — Na de kwalificaties voor de GP van Groot Brittannië kunnen we concluderen dat er niets nieuws onder zon is, de twee Mercedessen maken de dienst uit op de eerste rij. Toch heeft Ferrari-teambaas Mattia Binotto het over een doorbraak.

Dit bericht bekijken op Instagram

Looking forward to race day. #SF90 #essereFerrari ߔ´ #BritishGP ߇̰߇§

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Wordt Silverstone een doorbraak voor Ferrari? Op het eerste zicht blijft alles bij het oude want de plaatsen één en twee op de startgrid worden ingenomen door Mercedes maar misschien hebben de kwalificaties wel een vertekend beeld opgeleverd?

Tijdens Q2 stond er namelijk geen maat op Charles Leclerc. Misschien speelt de bandenstrategie mee maar het staat vast dat Ferrari sterker dan verwacht voor de dag kwam. De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, is tegelijk voorzichtig en optimistisch.

“Sebastian had een moeilijke kwalificatie maar Leclerc heeft ons blij gemaakt,” aldus Binotto tegenover ‘Sky.’

“We hadden wat problemen met de banden in de lange runs op vrijdag. ‘s Nachts hebben we uitgebreid in de simulator gewerkt om een oplossing te vinden, dankzij een betere balans. Charles heeft hier een zeer bruikbare oplossing gevonden. Resultaat: ‘We hebben net de pole gemist.’”

“We durven te zeggen dat er een positieve trend is die zich verderzet. Dat geeft ook hoop op een goede race. We hebben voor een andere tactiek dan onze concurrenten gekozen door op de zachte band te starten.”

“Daar hebben we voor gekozen omdat we in Oostenrijk op dezelfde manier te werk gegaan zijn en het eerste deel van de race ons gelijk gegeven heeft. Het anders uitspelen van je kaarten is op het einde misschien wel de aas die op het laatst blijft hangen.”

“Tegelijkertijd ben ik er nog steeds van overtuigd dat Silverstone niet het ideale circuit voor ons is, maar dat het meer is afgestemd op Mercedes, die het beste uit de rollenbank haalt met zijn goede balans. Maar we hebben een mooie stap voorwaarts gezet van vrijdag tot zaterdag.”

Binotto houdt Red Bull Racing-Honda op de radar: “Je snelheid moet al je tegenstanders aan het denken zetten. Alles kan gebeuren in de race,” besluit de Italiaan.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België