Ferrari een seconde genaderd op Mercedes: “We gaan voor overwinningen”

12 november 2015 — Volgens Sebastian Vettel is Ferrari ondertussen een seconde sneller geworden en zal de renstal er tijdens de laatste twee races van het seizoen alles aan doen om te zegevieren.


Ferrari verraste dit seizoen vriend en vijand door heel wat progressie te boeken tijdens de voorbije winterperiode en vervolgens tot dusver drie overwinningen te behalen.

Tijdens de GP van Mexico volgde compleet onverwacht het dieptepunt van het seizoen. Een dubbele opgave voor Ferrari, al betekent dat volgens Sebastian Vettel nog niet dat er nu plots paniek moet zijn. Volgens Vettel is Ferrari dit seizoen ongeveer een seconde genaderd op Mercedes en zijn de ambities voor de komende twee races duidelijk.

“De voorbije race was dit seizoen de slechtste op het vlak van de resultaten, maar dan nog, tijdens de race in Mexico was onze snelheid bemoedigend,” aldus Vettel. “Laat ons in het achterhoofd houden dat we zo’n acht tot negen maanden gelden zo’n 1,3 tot 1,4 seconden per ronde trager waren dan Mercedes. Nu is het ongeveer een halve seconde of zelfs minder.”

“Ik beloof de fans dat we tijdens de komende twee races alles zullen geven. Het zou ideaal zijn indien we kunnen zegevieren,” besluit Vettel.       

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België