Ferrari en Honda verbeteren hun motoren

02 juni 2015 — Ferrari en Honda hebben in de aanloop naar de GP van Canada enkele tokens gebruikt om hun motor te verbeteren, Mercedes en Renault deden dat niet, zo bericht motorsport.com


Er was de voorbije dagen veel te doen rondom de motoren. Canada vormt immers een ideaal moment om eventueel een verbeterde versie van de F1-motoren te introduceren. Bij Mercedes gaven ze reeds aan dat ze voorlopig geen tokens zouden gebruiken om hun motor te verbeteren. Wel zou Mercedes een aangepaste versie van haar motor voorzien voor Canada, maar dan zonder dat er tokens gebruikt werden om de motor aan te passen.

Aanvankelijk had ook Ferrari te kennen gegeven dat ze niet meteen tokens zouden gaan gebruiken: “In Canada zullen we geen tokens gebruiken, maar vraag me niet wanneer we dat wel zullen doen. Ik wil immers niet te veel informatie aan de Duitsers (Mercedes) bezorgen,” aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene.

Maar Arrivabene heeft Mercedes dus een beetje op een verkeerd been willen zetten want Ferrari gebruikte wel degelijk drie van haar zeven beschikbare tokens. Ook Honda gebruikte tokens om haar motor aan te passen. Net als Ferrari zal Honda haar aangepaste versie van de motor reeds in Canada introduceren, zo bevestigden de Japanners.

Hieronder een overzicht van het aantal tokens waarover de verschillende motorfabrikanten aan het begin van het seizoen beschikten en hoeveel tokens er reeds gebruikt werden.

Mercedes: 7
Ferrari: 7 (3 gebruikt)
Renault: 12
Honda: 7 (2 gebruikt)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België