logo
 

Ferrari en Mercedes maken ook in Japan een opvallend verschillende bandenkeuze

25 september 2018 — Pirelli heeft de bandenkeuzes van de teams en rijders voor de GP van Japan bekendgemaakt. Opvallend is opnieuw de erg verschillende bandenkeuze tussen Mercedes en Ferrari.


Ferrari en Mercedes hebben opnieuw een opvallende en erg verschillende bandenkeuze voor de GP van Japan gemaakt. Ferrari trekt voluit de agressieve kaart met veel setjes van de zachtste bandensoort, dit terwijl Mercedes opnieuw erg conservatief is.

Pirelli stelt de bandencompounds medium, soft en supersoft ter beschikking. Mercedes opteert voor wat extra setjes van de medium en soft, dit ten koste van de supersoft. Bij Ferrari doen ze het net omgekeerd.

Eveneens opvallend is de bandenkeuze van McLaren. Daar waar bijna al de teams hoofdzakelijk de supersoft verkiezen krijgen Alonso en Vandoorne vier setjes medium, vijf setjes soft en vier setjes supersoft. De keuze lijkt tekend voor de situatie waarin McLaren verkeert, niet wetende wat ze moeten doen om competitief te zijn en zo goed als alle mogelijkheden open te proberen houden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van JapanPirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België