logo
 

Ferrari en Mercedes maken opvallend andere bandenkeuze voor Singapore

05 september 2018 — Pirelli heeft gisteren de bandenkeuzes van de teams voor de GP van Singapore bekendgemaakt. Daarbij valt vooral het extreme verschil in bandenkeuze tussen Ferrari en Mercedes op.


Mercedes heeft nog steeds een trauma overgehouden aan de F1-race in Singapore, dat blijkt uit haar bandenkeuze voor de race in Singapore dit jaar. Ondanks haar erg dominante seizoen 2015 verloor Mercedes uit het niets in Singapore.

Mercedes was toen helemaal niet competitief en ook de jaren nadien bleek Singapore voor Mercedes een zwak moment op de F1-kalender, ook al wonnen Nico Rosberg en Lewis Hamilton de races in 2016 en 2017.

Bij Mercedes zijn ze dan ook op hun hoede en selecteerden ze minder setjes hypersoft en meer setjes ultrasoft en soft. Het omgekeerde zien we bij Ferrari, dat vooral setjes hypersoft selecteerde voor Singapore.

Het wordt dan ook uitkijken naar hoe Mercedes en Ferrari op het stratencircuit van Singapore zullen presteren. Indien het haar kansen op beide wereldtitels gaaf wil houden moet Ferrari na de mokerslag tijdens haar thuisrace in Monza absoluut zien te winnen in Singapore.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België