Ferrari focust zich op volledig nieuwe motor voor 2021: “De resultaten zijn bemoedigend”

06 november 2020 — Ferrari beleeft een dramatisch slecht F1-seizoen maar bij de Italianen wordt er al volop gewerkt aan 2021 en dan in het bijzonder aan een volledig nieuwe power unit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We hebben momenteel niet de beste motor en volgend jaar zullen we binnen de nieuwe regels een volledig nieuwe power unit hebben,” blikt Ferrari-teambaas Mattia Binotto vooruit naar volgend jaar.

“We hebben bij Ferrari erg veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de power unit voor 2021 en 2022. De motor draait momenteel op de dyno en ik denk dat de feedback op het vlak van performance en betrouwbaarheid veelbelovend is.”

Met het oog op het verder ontwikkelen van de power unit botst Ferrari wel op een nadeel. Vanaf 2021 wordt de tijd die op de testbank mag gebruikt worden sterk gelimiteerd. Binotto verwacht echter dat men op creatieve en efficiënte wijze hieraan een mouw kan passen.

“We hebben beperkingen wat de dyno betreft en het is aan ons om daar op een efficiënte manier mee om te springen op het vlak van het plannen van de dyno-testen alsook creatief wat het benaderen van deze testen betreft.”

“Ik denk echter dat er ondanks de beperkingen wat het gebruik van de dyno betreft toch ruimte voor verbetering is. Op basis van wat ik nu al kan zien op de dyno ben ik zeer blij met de resultaten,” besloot Binotto.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België