Ferrari gaat in Imola op zoek naar bevestiging betere performance

28 oktober 2020 — Tijdens het raceweekend in Portimao boekte Ferrari opnieuw vooruitgang, getuige de vierde plaats van Charles Leclerc. Komend raceweekend wil Ferrari in Imola die vooruitgang bevestigd zien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari introduceerde de voorbije races een aantal updates op haar SF1000. Die updates lijken goed te functioneren. Ferrari wil die vooruitgang op het circuit van Imola bevestigd zien in de nieuwe data die daar verzameld worden, alsook de resultaten.

“In Portimao hebben we ons ontwikkelingsprogramma afgerond dat we in Sochi begonnen,” aldus Iñaki Rueda, hoofd racestrategie bij Ferrari. “Specifiek in Portugal introduceerden we een nieuwe vloer en diffuser die we al op de Nürburgring wilden testen maar door de regen ging dit niet.”

“We hebben geëxperimenteerd met een nieuwe configuratie aan het einde van de vloer om het downforce-niveau dat we in 2021 zullen hebben te reproduceren. We hebben ook enkele oplossingen uitgeprobeerd om de banden beter op temperatuur te krijgen. Het is iets waarmee we dit jaar problemen ondervonden, zeker wanneer er tijdens dit ongewoon seizoen lage temperaturen waren.”

“Ik zou zeggen dat de resultaten positief waren en we hebben de updates op beide wagens geplaatst. Nu moeten we in Imola bevestigen wat we in Portimao gezien hebben,” besloot Rueda.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België