logo
 

“Ferrari gaat ‘Mercedes-strategie’ hanteren tijdens F1-wintertest”

26 januari 2020 — Ferrari gaat een gelijkaardige aanpak hanteren als Mercedes vorig jaar tijdens de F1-wintertests.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Vorig jaar domineerde Ferrari de F1-wintertests in Barcelona maar toen het seizoen van start ging was het Mercedes dat het te kloppen team was. Mercedes had tijdens de F1-wintertests verstoppertje gespeeld en dan vooral tijdens de eerste testweek.

Tijdens die eerste testweek had Mercedes immers een basisversie van haar F1-bolide ingezet zonder heel wat aerodynamische onderdelen die op de uiteindelijke versie zouden komen. Mercedes reed dus met een zwaar verouderd aerodynamisch concept rond en strooide zo zand in de ogen van de concurrentie.

Volgens de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’ is Ferrari nu iets gelijkaardig van plan tijdens de komende F1-wintertests. Ferrari zou tijdens de eerste F1-wintertest net als Mercedes vorig jaar een basisversie willen inzetten die enkel ‘mechanisch’ up to date is.

Ferrari wil met die versie tijdens de eerste drie testdagen vooral nagaan of alles probleemloos werkt. Pas nadien zou Ferrari tijdens de tweede driedaagse F1-test in Barcelona een pakket met aerodynamische onderdelen op de wagen plaatsen.

Naast het feit dat de concurrentie pas een week later de aerodynamische onderdelen te zien krijgt, heeft de aerodynamica-afdeling van Ferrari daardoor ook een week meer de tijd om onderdelen te ontwikkelen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België