Ferrari gaat niet in beroep tegen tijdstraf Vettel: “Er is nog een mogelijkheid”

13 juni 2019 — Ferrari heeft laten weten niet in beroep te gaan tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg tijdens de GP van Canada. Bij de Scuderia overwegen ze echter wel nog een andere mogelijkheid om de tijdstraf aan te vechten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Enkele uren voordat de deadline verstreek heeft Ferrari laten weten niet in beroep te zullen gaan tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg tijdens de GP van Canada.

Vettel kreeg een tijdstraf van vijf seconden omdat hij na een foutje door het gras reed en ‘gevaarlijk’ terug op de baan kwam en daarbij Hamilton ernstig gehinderd en van de baan zou geduwd hebben.

Ferrari had laten weten niet akkoord te gaan met de bestraffing van Vettel en de mogelijkheid te bestuderen om eventueel in beroep te gaan. Uiteindelijk besloot Ferrari om dat niet te doen, al zou het wel een andere mogelijkheid bekijken om de beslissing aan te vechten.

Tijdstraffen die tijdens races worden opgelegd kunnen niet worden teruggedraaid. Ferrari heeft volgens de International Sporting Code van de organisatie echter wel de mogelijkheid tot een evaluatie van de beslissingen die genomen worden, dit op voorwaarde dat er nieuw bewijsmateriaal door Ferrari wordt aangeleverd dat op het moment van de beslissing niet ter beschikking was.

Bij Ferrari hebben ze veertien dagen de tijd vanaf het moment waarop de GP van Canada werd verreden. Uiterlijk dus tegen de GP van Frankrijk volgende week zondag moet Ferrari laten weten of ze daadwerkelijk deze mogelijkheid willen gebruiken.

Een woordvoerder van Ferrari bevestigde reeds dat de mogelijkheid bekeken wordt en dat ze bijkomend bewijsmateriaal aan het verzamelen zijn. Een definitieve beslissing werd nog niet genomen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België