logo
 

Ferrari geeft titelstrijd niet op: “Maar we hebben dringend een oplossing nodig”

13 mei 2019 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto weigert de titelstrijd na de vijfde dubbeloverwinning op rij voor Mercedes op te geven, al beseft hij wel dat Ferrari dringend een oplossing nodig heeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Het seizoen is nog lang en we zullen nooit opgeven, dat is onze benadering,” zei Binotto zondagavond na de GP van Spanje. “We kunnen uit vandaag veel leren. We zijn teleurgesteld over onze race en over onze performance gedurende het weekend. We hadden gehoopt om beter te presteren.”

“We brachten enkele upgrades mee, zowel aerodynamisch als wat de motor betreft, en we hadden verwacht dat we ons hier in de strijd zouden kunnen mengen. Dat was echter niet het geval.”

Volgens Binotto presteerden de upgrades zoals verwacht maar waren er nog steeds heel wat minder goede aspecten aan de wagen die heel wat beter moeten.

“De upgrades deden het goed, op het vlak van motorvermogen en de snelheid op de rechte stukken zat het goed, maar we hebben zeker en vast enkele zwakke punten op onze wagen die hier tijdens het weekend benadrukt werden.”

“Het is nu aan ons om deze zwakke punten aan te pakken en te verbeteren. Het kans ons alleen maar sterker maken, dat is het uiteindelijke verhaal van dit weekend.”

Het is al langer geweten dat Ferrari op het vlak van motorvermogen en topsnelheid erg sterk presteert. In Barcelona werd echter opnieuw duidelijk dat de Ferrari SF90 heel wat tijd verliest in de tragere gedeeltes van een circuit, zoals het derde deel van het Circuit de Barcelona-Catalunya.

“Momenteel verliezen we tijd in iedere bocht, niet alleen in de laatste sector,” vat Binotto de problemen van Ferrari goed samen. “In iedere bocht zijn we traag en ondervinden we heel wat onderstuur.”

“Dat is niet alleen gerelateerd aan de downforce. Er is iets te zien in de data dat we verder moeten analyseren en moet zien te begrijpen. Het zou dan ook fout zijn om nu al meteen voorbarige conclusies te trekken.”

“We hebben een oplossing nodig maar we moeten dat eerst grondig analyseren en proberen het probleem met de balans van de wagen te begrijpen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België