Ferrari geeft zichzelf 6 op 10

09 mei 2013 — Bij Ferrari kenden ze een beter begin van het seizoen dan vorig jaar, toch is men maar matig tevreden bij de Italiaanse renstal.

image
Dat mag ook blijken uit het cijfer dat Nikolas Tombazis, de hoofdontwerper bij Ferrari, aan zichzelf en de renstal geeft na de eerste vier races van het seizoen. En dat cijfer is amper 6 op 10.

“Ik denk dat we na de eerste resultaten over het algemeen redelijk optimistisch kunnen zijn over de rest van het seizoen. We gaan immers voor overwinningen en het kampioenschap kunnen strijden,” zei Tombazis op de officiële website van Ferrari. “Als ik ons echter een score moet geven voor onze algemene prestatie, dan is dat maar een 6 op 10, en dat is omwille van twee belangrijke redenen.”

“De eerste is dat we ons momenteel nog niet bevinden waar we ons willen bevinden. Tijdens de eerste vier races konden we niet voor de polepositie strijden en dat is momenteel één van onze belangrijkste objectieven. Als je vervolgens ook naar onze resultaten kijkt, dan is het uiteraard mooi dat we een overwinning behaald hebben, maar we hebben ook twee slechte resultaten behaald waarbij we amper punten scoorden. Over het algemeen kunnen we echter positief zijn voor de toekomst.”

Ferrari staat momenteel derde in het kampioenschap bij de constructeurs, terwijl Fernando Alonso vierde staat bij de rijders. De Spanjaard hoopt ongetwijfeld op een sterk resultaat tijdens zijn thuisrace. Enkel zo kan de Spanjaard de kloof met wk-leider Sebastian Vettel niet te groot laten worden.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België