Ferrari gevleid door interesse van Hamilton: “Maar het verhaal is fel opgeblazen”

12 december 2019 — Ferrari CEO Louis Camilleri heeft laten verstaan dat Ferrari gevleid is dat Lewis Hamilton interesse toont om in de toekomst eventueel voor Ferrari te rijden. Tegelijkertijd meent hij ook dat het verhaal over Hamilton en Ferrari enigszins uit haar context is getrokken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

In Abu Dhabi liet Lewis Hamilton weten dat hij contact had gehad met Ferrari-voorzitter John Elkann. Het wakkerde de speculaties over een mogelijke overstap van Mercedes naar Ferrari nog wat meer aan.

Volgens Ferrari CEO Louis Camilleri is het verhaal echter uit haar context getrokken en serieus opgeblazen in de media. Camilleri nuanceerde tijdens de traditionele Kerstlunch van Ferrari het contact tussen Hamilton en Elkann.

“Het was overduidelijk een sociaal event dat uit haar context getrokken is. Ze hebben gemeenschappelijke vrienden,” aldus Ferrari CEO Louis Camilleri.

“Het is een feit dat we een overeenkomst voor de lange termijn met één rijder hebben (Charles Leclerc) en met de andere rijder hebben we een overeenkomst die eind 2020 afloopt.”

De Ferrari CEO liet vervolgens verstaan dat Ferrari het leuk vindt dat Hamilton interesse toont maar er zouden bovendien nog heel wat andere rijders Ferrari benaderd hebben.

“We zijn overduidelijk geflatteerd dat Lewis in het bijzonder, maar ook andere rijders, ons team willen vervoegen. Het is echter veel te vroeg om nu al iets te beslissen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België